Συγγραφικά!

Με άλλα λόγια: πώς να γράψεις!

Όχι, δεν είμαι ειδήμων. Το αντίθετο! Κάθε φορά που είναι να γράψω την πρώτη γραμμή μιας νέας ιστορίας σαστίζω, σαν να είναι η πρώτη φορά. Χρησιμοποιώ περισσότερες λέξεις από όσες θα έπρεπε, λέω στον αναγνώστη τι νιώθει ο ήρωάς μου, αντί να του το δείξω, ξεχνάω να βάλω επιπλέον αισθήσεις μέσα στην ιστορία κλπ κλπ!

Άλλωστε πρόκειται καθαρά για ένα χόμπι, για το οποίο προσπάθησα να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα! Όμως, επειδή δεν έχω βρει κάποιο ελληνικό site που να επιχειρεί ορισμένα “συγγραφικά” tips, αποφάσισα να αναλάβω την ευθύνη ενός τέτοιου εγχειρήματος. Γιατί εμένα μου φάνηκαν από την αρχή πολύ χρήσιμα και εστιασμένα σε συγκεκριμένα ζητήματα που με απασχολούν όταν γράφω.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η θεωρία της συγγραφής έχει κάποιους “κανόνες”, κάποια δοκιμασμένα τεχνάσματα, τα οποία λειτουργούν (ή και όχι). Ορισμένα από αυτά, είναι απλά και κάποια άλλα όχι τόσο. Γιατί στη θεωρία όλα εύκολα είναι!

Θα ανεβαίνουν άρθρα όσο γίνεται πιο συχνά, με θεματολογία που θα περιλαμβάνει tips σχετικά με τη διαδικασία της σύλληψης και ολοκλήρωσης ιστοριών, την απόδοση των χαρακτήρων, την πορεία της πλοκής και άλλα στοιχεία της συγγραφικής δραστηριότητας.

Και μια σειρά άρθρων που αναζητά τον βέλτιστο τρόπο να δείξεις, χωρίς να πεις.

Πώς να γράψεις:

Συμβολισμός στη λογοτεχνία:

Ιστορικό

Επιλέξτε Κατηγορία

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: